¶ρθρα: Δείτε demo των μαθημάτων: 11. Η Οδηγήτρια

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΞΥΛΟΥ ΥΛΙΚΑ: ΞΥΛΟ - ΑΤΛΑΚΟΛ - ΧΑΣΕ ΠΑΝΙ ΛΕΥΚΟ – ΚΟΠΙΔΙ – ΣΠΑΤΟΥΛΕΣ: Απλώνουμε αδιάλυτη ατλακόλ στο ξύλο. Απλώνουμε και κολλάμε τεντώνοντας το πανί. Αφήστε να στεγνώσει μακριά από εστία φωτιάς.
ΑΝΘΙΒΟΛΙΟ:   Σε μεγέθυνση σχεδιάζουμε την εικόνα σε διάφανο χαρτί. Στο ξύλο η αποτύπωση δίχως λεπτομέρειες με το καρμπόν κι από πάνω το διαφανές. Με μαλακό πανί σκουπίζουμε τη σκόνη που άφησε.
ΧΡΥΣΩΜΑ: Ακουμπάμε τα φύλλα χρυσού πέρα από τα όρια του ξύλου. Το επόμενο φύλλο χρυσού να επικαλύπτει λίγο το προηγούμενο για να μην μένουν κενά.
Η ΠΑΛΕΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:  Κίτρινο Καδμίου - Ώχρα - Λευκό - Μαύρο - Πράσινο τσιμέντου - Λουλακί - Όμπρα - Κοκκινίλα - Κιννάβαρι - Σιένα ψημένη - Σιένα ωμή - Χονδροκοκκινο
ΓΡΑΨΙΜΑΤΑ ΦΩΤΟΣΣΤΕΦΑΝΟΥ: Πινέλο Νο 0 ή 1, με κεραμιδί πλαστικό γράφουμε του Χριστού τα γράμματα.
ΣΙΡΙΤΙΑ ΜΑΝΔΥΑ & ΧΙΤΩΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥ: ώχρα + λίγο Χονδροκόκκινο + λίγο κρόκη + λίγη κιννάβαρι
Σε κάθε μάθημα Αγιογραφίας ή Ζωγραφικής μέσα από το DVD, υπάρχει μια διαδοχή στην δημιουργική σειρά των βημάτων που πρέπει να ακολουθήσει ο «μαθητής» Αγιογράφος ή ζωγράφος. Βήμα-βήμα με επεξηγήσεις και οδηγίες προφορικές, γραπτές ώστε ταυτόχρονα να βλέπει, να ακούει και να διαβάζει όσες μα όσες φορές θελήσει.
   Το DVD με το μάθημα της Βυζαντινής Αγιογραφίας με θέμα: Η Οδηγήτρια, είναι μια πλούσια εισαγωγή στα υλικά, τον τρόπο δουλειάς, βήμα-βήμα έως την ολοκλήρωση της εικόνας.
   Απαραίτητο σε κάθε αγιογράφο, μαθητή ή επαγγελματία